La Cursa

La Cursa

L'entorn natural dels Colls Miralpeix entre Vilanova i la Geltrú i Sant Pere de Ribes amaga un recorregut d'onze quilòmetres i un desnivell de més de 200 metres que permet gaudir del trail running tant per experts com pels qui s'estan iniciant en aquest esport. La pujada del Castell de Miralpeix des de les proximitats de Can Girona es troba a la meitat del cricuit i ofereix un desnivell molt potent i dret, cosa que l'ha convertit en un dels símbols de la cursa. A banda, el recorregut presenta petites variacions respecte d'edicions anterior per fer-lo més entretingut als corredors i corredores.

La Cursa dels Colls disposa d'un centre del corredor amb unes increïbles vistes tant al entorn per on es disputa, com a una de les boniques platges de Vilanova i la Geltrú, fent que tots els participants sentint la doble sensació d'estar corrents per un entorn de muntanya però sense perdre de vista tot el bonic litoral que ens brinda l'esplai dels Colls Miralpeix.

Un dels nostres objectius actuals es eliminar tot el material no ecològic (posant ja gots biodegradables, avituallaments amb menjar ecòlogic, bosses de tela o cartró, etc.) per tal de que poguem dir orgullosos que podem fer esport i respectar el nostre medi ambient.

foto costa

Modalitats

Actualment organitzem dues modalitats de trail running, una pels més veloços i pels que es volen iniciar en el trail en un espai com els Colls, amb un recorregut d'uns 8 kilomtres i 500metres aprox. I un segon recorregut, pels més atrevits o entrenats, amb un exigent recorregut trencacames de gairebé 15 kilometres de distància, on ja us podem assegurar col.loca tohom al lloc que li correspon.

paisaje canicross

Els inicis

La Cursa dels colls tenia inicialment dues modalitats, trail i canicròss. Aquesta segona modalitat va desaparèixer el 2016 degut al creixent èxit que estava tenint la modalitat de trail running.

Desde els nostres inicis, sempre van posar com a prioritat el màxim respecte al entorn natural dels Colls Miralpeix, mantenint el que seria l'aforament total dels participant limitat per tal de crear el menor impacte possible sobre el medi en el qual disfrutem també fent esport.